WAT IS MEDIATION?

wat_logoEen mediator is een onafhankelijke professional die u helpt de juiste afspraken te maken bij de beëindiging van uw relatie. Onder de deskundige begeleiding van de mediator maakt u afspraken over zaken als de zorg voor de kinderen, de echtelijke woning, de financiën, pensioenen etc.

Net zoals een bruiloft veel voorbereiding nodig heeft, gaat een scheiding ook met veel regelwerk gepaard. Er zijn heel wat zaken om over na te denken en een beslissing over te nemen. Hoe gaan we voor de kinderen zorgen? Wat doen we met het huis? Wie neemt de auto? Wat is er verder nog te verdelen? Is er ruimte om alimentatie te betalen? Zijn er pensioenen en wat doen we daar mee? Zomaar een greep uit de talloze vragen die u bezig houden.

De mediator helpt u al deze zaken in kaart te brengen, erover te onderhandelen en afspraken te maken. Bij DrechtRecht Mediation & Advocatuur werkt u met een ervaren advocaat-scheidingsmediator, wat als voordeel heeft dat u naast goede begeleiding ook het juiste juridische advies krijgt over de zaken waar u een beslissing over moet nemen. Zo maakt u afspraken die in de toekomst ook echt uitvoerbaar zijn. Bovendien blijft het gehele proces in handen van 1 professional, dus van intake tot indiening van het verzoekschrift bij de rechtbank. Er zijn dus korte lijnen, waardoor u steeds weet waar u aan toe bent.